Састојци за тесто:

  • 650-700гр. глатко брашно
  • 1 кашичица шећера
  • 2 кашичице соли
  • 30гр. квасца
  • 1 јаје300мл. млека
  • 50мл. уља

ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб / Кухиња Валентина Машковић

 

Фил:

  • 250гр моцареле
  • 250-300гр. бланширане блитве
  • 2 главице белог лука
  • Со, бибер, першун, оригано, љута зачинска паприка
  • 200гр путера или маргарина
  • 50мл. маслиновог уља

Припрема: Активирајте квасац у топлом млеку и са мало шећера. А потом додајте јаје, уље, со и брашно. Када умесите тесто оставите га да надође око пола сата.

Припремите фил тако што ћете бланширати (скувати) блитву, додати 2 главице белог лука, зачине (со, бибер, першун, оригано, зачинску паприку), додати моцарелу измешати и додати путер или маргарин.

Разваљајте тесто што шире, а онда премажите са овим филом. Преклпите са још једним слојем теста па исеците на коцке и слажите у калуп за хлеб тако да добијете две векне.

Премажите умућеним жуманцетом и посипати сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута и потом на 180 степени Целзијуса око 30 до 35 минута.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".