Састојци за тесто:
- 650-700гр. глатко брашно
- 1 кашичица шећера
- 2 кашичице соли
- 30гр. квасца
- 1 јаје300мл. млека
- 50мл. уља
Фил:
- 250гр моцареле
- 250-300гр. бланширане блитве
- 2 главице белог лука
- Со, бибер, першун, оригано, љута зачинска паприка
- 200гр путера или маргарина
- 50мл. маслиновог уља
Припрема: Активирајте квасац у топлом млеку и са мало шећера. А потом додајте јаје, уље, со и брашно. Када умесите тесто оставите га да надође око пола сата.
Припремите фил тако што ћете бланширати (скувати) блитву, додати 2 главице белог лука, зачине (со, бибер, першун, оригано, зачинску паприку), додати моцарелу измешати и додати путер или маргарин.
Прочитајте још
Разваљајте тесто што шире, а онда премажите са овим филом. Преклпите са још једним слојем теста па исеците на коцке и слажите у калуп за хлеб тако да добијете две векне.
Премажите умућеним жуманцетом и посипати сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута и потом на 180 степени Целзијуса око 30 до 35 минута.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".