Porodica fudbalera Nemanje Gudelja, otac Nebojša, majka Olivera, brat Dragiša i sestra Vanja žive u Sevilji, učestvovali su u osnivanju naše parohiju čije je sedište u Marbelji.

- Porodica Gudelj je godinama ktitor crkve. Zajedničkim snagama pokrenuli smo parohiju Svetog Nektarija u Bredi u Holandiji. Nakon nekoliko godina oni su se preselili za Španiju i zajedno sa drugim uglednim Srbima pokrenuli ideju za osnivanje parohije u Andaluziji. Porodica su koja je voli Gospoda i rado se odazivaju crkvenim događajima. Pre nekoliko godina Nebojša i Olivera bili su i kumovi crkvene slave u Bredi - otkrio je sagovornik Kurira i dodao: 

- Poznajem ih skoro 20 godina, još kada su deca bila mala. Nebojša i Olivera su živeli tiho, porodično i uvek se sa ljudima iz Crkve ponašali kao da su im familija. Dok su živeli u Holandiji dečaci i Vanja su nam dolazili na bogosluženje, svi smo se radovali kada dođu.Vrlo jasno je da se radi o jednoj poštenoj i dobroj porodici, koja je i svoje naslednike vaspitavala u duhu pravoslavlja, poštenja, skromnosti i sa izuzetnim akcentom na čuvanju srpske tradicije i kulture u zapadnoj evropi - rekao je za Kurir otac Erdelj.

Tim povodom, oglasio se i Nebojša Gudelj koji nije krio ponos zbog toga što učestvuje u osnivanju parohije: 

- Desio se prvi susret Srba u Andaluziji! Ujedno, u ime našeg naroda pokrajine Andaluzije, izrazili smo veliku želju da osnujemo parohiju u Andaluziji. Nadamo se da ćemo ostvariti naše želje i da ćemo parohijsko iskustvo našeg oca Dušana Erdelja, kao i sve lepe dolaske koje smo imali i videli u Holandiji i Belgiji, uspeti takođe da prenesemo na područje Andaluzije - izjavio je kratko Nebojša.

 

 

BONUS VIDEO: