Dok se septembar bliži kraju, visinski ciklon se sprema da donese značajne promene u vremenskim prilikama širom regiona. Ristić je dao prognoze za naredne dane, upozoravajući na dolazak ozbiljnog ciklona koji će zahvatiti celi region.

- Dolazi ozbiljan visinski ciklon, ceo region će biti zahvaćen njime, i biće dosta kiše, oblačnog vremena, grmljavine i tog jakog vetra. Prvo će zahvatiti Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu, a potom će se premestiti prema našim krajevima, donoseći obilne padavine - rekao je.

Najnovija prognoza ukazuje na to da će ovaj ciklon nastaviti svoj put, kretati se duž Italije i Jadranom, te zahvatiti i Jonsko more. To znači da će Grčka biti pogođena ovim ciklonom sledeće nedelje, s očekivanom obilnom kišom. U subotu po podne dolazi do značajnih promena u vremenu - istakao je Ristić.

Naravno, jedno od najvažnijih pitanja koje ljudi postavljaju u takvim situacijama je koliko će biti padavina i da li treba brinuti zbog poplava.

- Nedeljne padavine će biti prilično obimne, i može se očekivati da dostignu i 40 do 50 milimetara. Kad količina padavina premaši 20 milimetara, obično počinju problemi s poplavama u naseljenim područjima.

BONUS VIDEO:

SITUACIJA JE NEPODNOŠLJIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".