U Novom Sadu je počelo sankcionisanje zbog vožnje električnim trotinetom, sudeći prema fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama. 

Fotografija je objavljena na Instagram stranici serbialive_novisad. "Evo napisana i prva kazna za vožnju električnog trotineta bez kacige. Na Bulevaru cara Lazara. 10.000,00 dinara. Sramota", navodi se u opisu. Kako se vidi na fotografiji, saobraćajni policajac je napisao da je prekršilac upravljao lakim električnim vozilom Šekspirovom ulicom od Bulevara cara Lazara ka Ulici Narodnog fronta i da nije imao zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

Prema novim propisima, vozačima trotineta je zabranjeno da voze bez zakopčane biciklističke kacige u svim situacijama. Među kaznama koje su u iznosu od 10.000 dinara su i prekršaji kao što su vožnja bez reflektujućeg prsluka na kolovozu, vožnja dve osobe na jednom trotinetu, vožnja na trotoaru, vožnja kolovozom ukoliko postoji biciklistička ili pešačko-biciklistička staza, nepostojanje nalepnice Agencije za bezbednost saobraćaja, vožnja osobe mlađe od 14 godina, odnosno ako osoba mlađa od 18 godina vozi na putu gde je dozvoljeno brže od 30 km/h, piše 021.rs.

 

 

Kazne u iznosu od 3.000 do 5.000 dinara obuhvataju vožnju noću bez reflektujućeg prsluka, vožnju brže od 10 km/h na pešačko-biciklističkoj stazi, vožnju preko pešačkog prelaza umesto da siđe i pregura trotinet, korišćenje slušalica u oba uha tokom vožnje, vožnju u paralelnim trakama umesto u koloni jedan iza drugog, i vožnju uzdržavanje za drugim vozilom.

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".