У Новом Саду је почело санкционисање због вожње електричним тротинетом, судећи према фотографији која је објављена на друштвеним мрежама. 

Фотографија је објављена на Инстаграм страници сербиаливе_новисад. "Ево написана и прва казна за вожњу електричног тротинета без кациге. На Булевару цара Лазара. 10.000,00 динара. Срамота", наводи се у опису. Како се види на фотографији, саобраћајни полицајац је написао да је прекршилац управљао лаким електричним возилом Шекспировом улицом од Булевара цара Лазара ка Улици Народног фронта и да није имао закопчану заштитну бициклистичку кацигу.

Према новим прописима, возачима тротинета је забрањено да возе без закопчане бициклистичке кациге у свим ситуацијама. Међу казнама које су у износу од 10.000 динара су и прекршаји као што су вожња без рефлектујућег прслука на коловозу, вожња две особе на једном тротинету, вожња на тротоару, вожња коловозом уколико постоји бициклистичка или пешачко-бициклистичка стаза, непостојање налепнице Агенције за безбедност саобраћаја, вожња особе млађе од 14 година, односно ако особа млађа од 18 година вози на путу где је дозвољено брже од 30 км/х, пише 021.рс.

 

 

Казне у износу од 3.000 до 5.000 динара обухватају вожњу ноћу без рефлектујућег прслука, вожњу брже од 10 км/х на пешачко-бициклистичкој стази, вожњу преко пешачког прелаза уместо да сиђе и прегура тротинет, коришћење слушалица у оба уха током вожње, вожњу у паралелним тракама уместо у колони један иза другог, и вожњу уздржавање за другим возилом.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".