Jelena Karleuša je srpska pop-folk pevačica i jedna od najkontroverznijih pevačica na srpskoj estradnoj sceni.

Svojim ponašanjem, izjavama i nastupima je opravdala nadimak „mala od skandala“. Važi za osobu koja nema dlaku na jeziku pa često dolazi u sukob sa kolegama.

Bila je veoma nestašna devojčica, volela je da se penje po drveću i da brzo vozi bicikl. Smatrala je da ima natprirodne moći, a ni dan-danas joj nije jasno kako prilikom mnogobrojnih vratolomija nije slomila neku kost. Želela je da otvori azil za napuštene pse i mačke o kojima bi brinula.

FOTO:ATA

 

 

Pošto je Jelenin otac instruktor nautičkih sportova, rano je počela da trenira skijanje na vodi i ronjenje. Išla je na razne ekspedicije širom Jadrana i proučavala prelepi podvodni svet. U gostima nikada nije brukala roditelje, niti se ponašala razmaženo zbog čega su bili veoma ponosni na nju.

Više je volela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala, dok joj njeni vršnjaci uopšte nisu bili zanimljivi. Tvrdi da se među njima osećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu iznosio 153.

Foto: ATA images

 

Karleuša ima i plemićko poreklo.

Naime, njena prababa, po mami, bila je austrijska grofica Marija Von Dajc koja ima svoju ulicu u Gracu.

BONUS VIDEO: