Bivši zadrugari Nadežda Biljić i Toma Panić bili su gošći voditeljke Katarine Rogojević u emisiji "Premijera - Vikend specijal", gde su otvorili dušu o borbi koju imaju zbog zdravstvenog stanja njihovog sina Longa. Longo je rođen pred sam početak pandemije i to prevremeno, zbog čega i danas ima posledice.

FOTO:ATA images

 

- Malo kaska u odnosu na generaciju, ali stiže sve. Hiperaktivan je, 24 sata ruši kuću - rekla je Nadežda.

- Nadežda se porodila 12. marta, nakon toga je proglašena pandemija, nismo ga videli 4 meseca. Deca koja su prevremeno rođena, mora vreme da ih ojača. Kako napreduje kod nas je tako što ga mi ne primoravamo na to da on npr. danas mora da nauči da kaže tata i mama. Longiću danas objašnjavamo, on za dva, tri dana ukapira. Mi to sve lagano. Nije baš lagano, sve je to deo procedure životne, ali sa takvom decom treba bez napetosti, bez stresa. Sklonili smo se u manju sredinu, dete se igra u dvorištu slobodno - dodao je Toma.

- I ja sam dete koje je prevremeno rođeno. Ta deca su veliki borci. Mi smo samo tu da se molimo Bogu da sve bude u redu i da mu pružimo veliku ljubav. Moje dete je razmaženo, nema dalje - ispričala je pevačica.

- Zahvaljujemo se Instititu za neonatologiju i Tiršovoj, jako su bili profesionalni - dodao je Panić.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".