Piletina je jedno od najukusnijih vrsta mesa koje se može pripremiti na bezbroj načina. Uz kombinaciju sa povrćem, može se dobiti prava nota kulinarskih ukusa. Ovaj put u receptu su to praziluk i krompir:
Sastojci:
600 g piletine
1 kašičica mlevene slatke paprike
40 g maslaca
700 g praziluka
150 ml belog vina
100 ml kisele pavlake
1 kašika vegete
Priprema:
Za početak, piletinu isečite na komade. Praziluk operite i isecite na kolutove.
Zagrejte maslac pa propržite praziluk i iseckano meso. Potom, dodajte začine, mlevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.
Promešajte, dodajte vegetu i nastavite kuvati na niskoj temparaturi podlivajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umešajte kiselu pavlaku.. Preporučuje se služenje piletine uz pire krompir.
Preporuka:
Umesto pilećih prsa, možete koristiti ćureća iseckana na manje komade.
(Trpeza)