Ona potiče iz jevrejske porodice, a detinjstvo je provela u Subotici. Pred polazak u osnovnu školu se doselila u Beograd gde je završila i Gimnaziju i Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Svoje znanje i veštine je usavršavala u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjem Američkim Državama. Posle studija, radila je kao stjuardesa u JAT-u, a potom i kao šef marketinga u Eksport presu.

Na popularnoj Instagram stranici pojavila se retko viđena fotografija novinarke iz mladosti, a pratioci nisu krili svoje iznenađenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

O svom privatnom životu govori veoma retko, a decenijama je u braku sa Martinom Darkom Polakom.

Nakon osam pobačaja, rodila je sina Marka, a danas ima troje unučića koji su definitvni centar njenog sveta. Mira Adanja Polak rođena 22. avgusta 1942. godine što znači da ima 81 godinu.

Foto: V. Danilov

 

Poznata dama jednom prilikom je priznala da je gotovo sve što je imala prodala kako bi odradila posao na najbolji mogući način.

- Od 1992. godine nije ostalo ništa da se proda. Uglavnom sam sve što je moglo da se proda, prodala sam da bih mogla da otputujem i uradim ono što me interesuje. Vidite kada imate mogućnost da nešto snimite, vi nemate vremena da čekate neki potpis ili neko odluči, dođe i složi. Vi tada sedate na avion, odlazite i to uradite. Posle toga sedite, montirate i razmišljate kako ćete da napravite kvalitetan prilog - rekla je legendarna novinarka svojevremeno.

BONUS VIDEO: