Mešenje slavskog kolača jedan je radostan i značajan događaj u kući, a ovo je savršen recept koji može napraviti svaka domaćica.
Potrebno je:
600 gr brašna za kolač
30 gr svežeg kvasca
100 ml ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Paketić svežeg kvasca razmutiti u šolji mlake vode, dodati kašičicu šećera i malo brašna i ostaviti da nadođe. Kada nadođe, zamesiti testo sa 600gr brašna, malo vode, uljem i kašičicom soli. Mesiti testo sa dodavanjem brašna dok ne postane glatko i puno plikova. Voditi računa da testo ne bude tvrdo. Ostavite na toplom mestu da naraste.
Narasli hleb opet premesiti i staviti u dublju šerpu prečnika 24 cm prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom. Kada naraste ukrašavati, a mesta na koja stavljate ukrase malo kvasite vodom i utiskujte ukrase. Peći na 200 stepeni oko 45 min.
(domaćirecepti)
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".