Majka 16-godišnjakinje koja je još na leto 2022. poginula u sudaru motocikla s automobilom pokazala je svoje veliko srce nakon što je održano ispitivanje u tužilaštvu posle kojeg će krenuti suđenje Ivanu M. (31) za izazivanje nesreće iz nehata.

Naime, emotivna majka potvrdila je kako neće tužiti vozača koji joj je usmrtio kćer.

Srednjoškolka je, podsetimo, poginula u noći 14. avgusta pretprošle godine, oko 23.30 sati, nakon što se motociklom zabila u golf kog je pokušala da pretekne, a koji je krenuo da skreće ulevo. On te večeri nije konzumirao alkohol, prenosi Jutarnji list, a ispričao je na saslušanju kako je sa suprugom te večeri bio na druženju. 

- Na kraju sam se našao s majkom oštećene i pričali smo o preminuloj devojci i celoj toj situaciji zbog koje mi je jako žao. Majka je rekla da me neće tužiti, a ja sam na kraju izrazio želju da porazgovaram sa porodicom ako oni to budu želeli - ispričao je vozač Ivan M.

Majka je objasnila kako joj je na kućnu adresu dva meseca nakon tragedije stiglo pismo saučešća potpisano sa Porodica M.

- Ne znam da li je to poslao okrivljeni Ivan ili u njegovo ime cela porodica. Na rođendan moje ćerke, 8. decembra 2022. godine, lično sam kontaktirala Ivana i izrazila želju da se nađemo. On je to prihvatio i našli smo se 31. decembra iste godine u Zagrebu. Ja sam jedina iz porodice smogla snage da se nađem s njim. Lično mi je izrazio saučešće. Iskreno, nisam zainteresovana za njegov kazneni progon jer mu ne želim zlo. Takođe, ne želim postavljati nikakav zahtev za naknadu štete jer meni moje dete ništa neće vratiti - objasnila je.

BONUS VIDEO:

(Večernji list)