Ozbiljan saobraćajni incident u kojem su umalo svo troje izgubili život dogodio se pre osam i po godina, u julu 2015. u mestu Drinjača kod Zvornika, a sa traumama koje su tada preživeli suočavali su se godinama.

Pomenuti događaj ostavio je posledice na psihu skladnih supružnika, posebno na Nikolinu koja dugo nije mogla da smogne snage i sedne u automobil.

- Taj dan ćemo slaviti kao drugi rođendan. Bog nas je pogledao i zaštitio. Neizmernu zahvalnost dugujemo ljudima koji su nam pomogli i spasili. Nikada nećemo proći kroz to mesto, a da ne svratimo do njih. Nikolina od stresa nakon nesreće nije mogla da govori, niti je želela da se odvoji od sina, a ja imam lakše povrede, rekao je Kapor za "Kurir" nakon strašne nesreće.

Foto: ATA images

 

 

Te 2015. godine oni su u poslednjem trenutku uspeli da izbegnu direktan sudar sa vozačem kamiona, koji je prevozio stoku, i to tako što su kolima sleteli u Drinu, a ribari i pecaroši su odmah pritekli u pomoć.

Na svu sreću, prozor na automobilu je već bio otvoren, pa je Kapor uspeo da spase sina Nikolaja, tako što ga je stavio u krilo, a potom ga je Nikolina kroz prozor dobacila spasiocima.

Nakon drame koju su preživeli trebalo im je nekoliko godina da se oporave i prebrode ovaj traumatični događaj.

Foto: ATA images

 

 

- Svaki put kada sam ulazio u automobil suočavao sam se sa ozbiljnim strahovima. To je bilo teško prevazići. Kad bi mi nekao išao u susret, instinktivno bih se pomerao u desnu stranu, a ta moja reakcija je trajala godinama. Srećom, uspeo sam da taj period ostavim iza sebe, rekao je Saša, a Nikolina je priznala da godinama nakon ovoga nije mogla opušteno da se vozi automobilom.

- Upali smo u reku i to je bio jako veliki stres za mene. Dugo vremena mi je trebalo da izgubim strah od vožnje. Neprijatno mi je bilo i kada bih vozila i kada bih bila suvozač. Opominjala sam da se smanji brzina, da se koči, znala sam da izlazim iz automobila… Trajalo je to od dve godine, a uporedo s tim sam dobila i strah od letenja, ispričala je Kovačeva sa suzama u očima i setila i scene koju nikada neće zaboraviti, kada joj je jedino bilo važno da spase svog sina.

- Scena kada ja Nikolaja dajem kroz prozor jer je voda došla iznad nivoa prozora bila je strašna. Čoveku koji mi je davao ruku da se i ja izvučem govorila sam da vodi dete, a ja sam u haljini plivala do obale. Tada shvatiš koliko si mali i nebitan. Tada sam promenila kompletnu percepciju života. U tom trenutku nisam posećivala psihoterapeuta, danas to češće radim. Tada sam tražila snagu u sebi samoj. Preko noći sam sazrela i odrasla, ali trebalo je vremena da u svoj život i sebi vratim mir. Sada i vozim i letim, ali i dalje imam mali strah od aviona, opisala je Nikolina detaljno traumatičnu scenu za Alo.

(Grand)

BONUS VIDEO: