Jedna od njih bila je i veoma teško detinjstvo i odrastanje, ali i majčin ujak.

- To je čovek koji nam je pomogao, ali smo prošli mnogo mukotrpnih situacija sa njim. Dan danas svi vole pitu sa krompirom, a meni je mučna. Ja kažem Zori (prim. aut. majka Darka Miličića), što pitu s krompirom svi vole, a ja kad je vidim... Kaže pa ti si odrastao na piti od krompira.

- Ujak je uvek bio "na dozi" (pio), a ujna polupismena, više nepismena, ona ode kupi mačkama salame, ja na piti od krompira. Ja virim, ona mačkama reže salamu... Dolazi Zora sa posla, ja joj kažem: "mama, što bih ja voleo da sam mačka". Kaže "što sine mačka?" Pa gledam svako jutro ujna reže salamu ovim mačkama, ja samo krompirušu derem!

Foto: Shutterstock

 

- Bilo je to bolno, a u drugu ruku pozitivno, bili smo skladna porodica, borili se. Ćale bio policajac, radio još dva, tri posla, majka radila isto. Borili su se, skućili su se u međuvremenu...Sećam se tu kuću su gradili, sestra i ja smo spavali po nekim šatorčićima, ono zmije, gušteri, mi spavamo, šta ćeš...Što kaže majka uzme deset onih šnicli, ja na šniclu majka kaže ostavi to, to je za majstore. Ti uzmi pitu! Hoćemo li dići više tu kuću da i ja malo pojedem šniclu - otkrio je Darko Miličić.

BONUS VIDEO:

(Jao Mile)