Snimak napada Šeri Spenser (45) na supruga Ričarda u njihovoj kući sa sedam spavaćih soba u Bubvitu u istočnom Jorkširu zabeležile su kamere koje je par postavio kako bi nadgledao svoju decu.

Na snimku iz policije se vidi kako Šeri ležerno laže da je njen muž zlostavljač da bi promenila izraz lica kad se suočila sa snimkom.

Kako prenosi britanski Dejli mejl, jednom prilikom vršila je nuždu na pod i terala supruga da počisti dok ga je drugi put tukla vinskom flašom tako jako da mu je trajno unakazila uvo. Teror je trajao 20 godina.

Šeri je zbog porodičnog nasilja u martu 2023. osuđena na četiri godine zatvora.

Ričard je odlučio da podeli svoju priču u dokumentarcu jer smatra da njegova mučna iskustva treba da se vide kako bi se podigla svest o zlostavljanju koje muškarci mogu da trpe u svakodnevnom životu od strane nasilnih partnera.

- Šeri je pokušala da zaustavi emitovanje dokumentarnog filma na sudu, međutim, nije uspela, a zatim je podnela zahtev za nalog o zabranjenim koracima preko porodičnog suda koji je odbijen i odbačen na prvom ročištu. Emitovanje je odloženo zbog pravnih sporova na šest meseci i sada će konačno biti prikazano. Nadam se da će film biti dobro prihvaćen i da će napraviti razliku - rekao je Spenser

Par se upoznao u noćnom klubu 2000. i venčao na tajlandskoj plaži devet godina kasnije. Najstariju od svoje tri ćerke dobili su 2015. godine, a tada su i instalirali kameru za dadilje kako bi mogli da je paze.

Umesto toga, snimci su pokazivali besne tirade pijane Šeri odnosno verbalne i fizičke napade u kojima bi mu nanosila modrice i ogrebotine koje bi morao da pokrije šminkom pre nego što izađe iz kuće.

Porodični teror konačno je okončan u junu 2021. godine kad je zabrinuti socijalni radnik pozvao policiju u njihovu porodičnu kuću.

Spenser je predao policiji 43 fotografije svog lica sa modricama. Svaka je snimljena različitog dana nakon divljačkih napada supruge.

Ričard je rekao sudu da nije uzvraćao iako je veći i fizički jači od svoje malene supruge i da je postao skoro imun na fizičko zlostavljanje koje je doživeo.

Onse nakon hapšenja supruge pridružio kampanji pod nazivom ManKind Initiative koja podržava muške žrtve porodičnog zlostavljanja. Takođe je ponovo pronašao ljubav i rekao je medijima da je srećno nastanjen sa svojom novom partnerkom.

Šera bi trebalo da bude puštena na slobodu sledećeg februara.

Uznemirujuće fotografije možete pogledati na OVDE.

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO: