Bio je jedinstven, neponovljiv. Glumac i čovek kakav se retko rađa. Imao je sve što krasi odličnog uimetnika i dobrog čoveka. Sve, i malo više od toga... Intervjue nije često davao, posebno od kada je otišao u penziju (mada nikad nije prestajao da snima). 

Foto: Darko Dozet

 

 

Razgovor sa Lepim Gagom je upriličen tog dana na jednom od njegovih omiljenih splavova na Adi Ciganliji. Kako onda početi priču ako ne od ljudi koji su baš kao i Gaga voleli reku i brodove. Jedan od njih je bio i Pavle Vuisić.

- Paja Vuisić je sam pravio brodove, splavove, dobro je kuvao. Bilo je zaista privilegija biti sa njim u društvu. On je birao ljude na raznim snimanjima. Paja je uvek imao neku svoju kafanu, neki svoj sto u ćošku gde je sedeo sam ili sa dežurnim pijance. Obično su ćutali ali je Paja bio njegov zaštitnik tokom snimanja i niko ne bi smeo ništa ružno da mu kaže - počeo je priču Dragan Nikolić i prisetio se jednog događaja koji mu je zauvek ostao urezan u sećanje.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

- Jednom prilikom je bio i incident sa jednim kaskaderom koji je uvredio tog Pajinog gosta. Paja je otišao u sobu i doneo kolt 357 i stavio ovom kaskaderu na čelo. Bio je tajac u kafani. Ovaj prebledeo. Tad mu je Paja rekao - Ponovi sad to što si rekao. Ovaj se smrzo. Paja je onda spustio pištolj... Bio je autoritet. Nisam siguran da bi pucao ali je hteo da zaštiti svog gosta - ispričao je Gaga.

BONUS VIDEO: