Devojčicu su u kupatilu u kadi pronašli policajci, 24. marta prošle godine, pošto je prethodno u stanicu došla Pašajlićeva partnerka Ivana Ž., da ga prijavi za nasilje. Ona je tada rekla da optuženi ima ćerku i da je ona verovatno sama u iznajmljenom stanu. Nakon njene prijave, policija je provalila u stan i dete pronašla u kadi, potpuno iznemoglo. Pašajlić je uhapšen četiri dana kasnije, nakon što se skrivao.

Tokom današnjeg glavnog pretresa saslušan je svedok Oliver S. u čijem stanu je pronađen optuženi. On je izjavio da je Uroš pre toga kod njega bio 19. marta, kada su popili poneko piće, gledali TV, a zatim oko ponoći otišli po Ivanu, koja je bila na proslavi firme. Kad su je pokupili, kako je naveo, njega su odvezli kući i zatim otišli. Prema njegovim rečima, tada se Uroš i Ivana nisu svađali.

- Kada je posle nekoliko dana Uroš ponovo došao kod mene, rekao mi je da ima nekih problema. Ostao je nekoliko dana, kada je došla policija i uhapsila ga. Tek sam posle saznao šta se desilo - kazao je svedok. On je naveo i da mu je optuženi sam rekao da konzumira kokain, ali da nikada to pred njim nije radio. Dodao je i da mu je Uroš govorio da ima probleme u vezi sa Ivanom, kao i da ćerkicu čuva jedna njegova drugarica.

Suđenje se nastavlja 9. maja, kada bi trebalo da bude saslušan psiholog, koja je veštačila Ivanu Ž. sa koleginicom Marijom Panić, koja je danas kratko iznela ono što su napisale u nalazu i mišljenju. Kako je rekla dr Panić, Ivana nema nikakvu bolest ili poremećaj, kao i da je ona sposobna da realno prenese dešavanja na adekvatan način. 

Nakon što bude saslušan i psiholog, sudija će zakazati iznošenje završnih reči, nakon čega će saopštiti prvostepenu presudu.  

BONUS VIDEO: