Balkanska zvezda, Svetlana Ceca Ražnatović je  u emisiji kod Goce Tržan otkrila tajnu njenog hita "Rasulo" koji je nastao 2011. godine. Marina Tucaković je inspiraciju za reči ove pesme pronašla u svojim ali i Cecinim porodičnim tragedijama.  Deo pesme je posvećen prerano preminulom Marininom starijem sinu Milošu, a drugi deo Arkanovoj smrti.

Foto: N. Fifić

 

- Marina je miksala teme sa svojim pokojnim sinom, kao što je pesma "Rasulo", s mojim pokojnim Željkom. Ona je neki svoj bol pretapala u pesme kroz moj bol. Na primer, u "Rasulu" ona opisuje kako zatiče svog sina mrtvog i "bela ruka pada na pod", pa onda piše o mom pokojnom suprugu. To možemo da znamo samo ona i ja, jer ja te slike prepoznajem. Znam šta je kome posvećeno. "Igračka samoće"... Uvek je pisala tako da svako od nas može negde sebe da pronađe. To nije sebično pisanje, ona je bila genijalna - istakla je Ceca u emisiji "Ako progovorim" na K1 televiziji.

Osim ove pesme. Futinom i svom prvorođenom nasledniku je Marina posvetila i pesmu "Mišo moj", koju peva Ana Nikolić. 

- Pesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu, kad sam izgubila sina. Dugo sam razmišljala ko bi mogao ove snažne emocije da prenese publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić - priznala je svojevremeno Tucakovićeva.

 Marina je jednom prilikom za medije ispričala kako je izgledao trenutak kada je sina Miloša pronašla mrtvog u sobi.

- Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Prvog decembra je to bilo. Uvek sam imala strah da će nešto da mu se dogodi. Ode vam dete na ekskurziju pa se bojite kako će da stigne. Uvek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć... On je bio toliko veseo, toliko smo se smejali, nisam zaista mogla da imam loš predosećaj. Koliko sam imala ranije iz strahova... I eto, baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala. Taj dan je trebalo da idem u žiri u jednu emisiju. To je bio trenutak ludila i trezvenosti - rekla je tad Marina, pa je dodala da je, kad ga je pronašla, on već imao modre prste.

Dan ranije ništa nije slutilo na tragediju, a kada je tog jutra stigla Hitna pomoć, ustanovila je smrt.

- Miloš se jednostavno nije probudio. U podne je bio zdrav i prav, sve je bilo normalno. Ustao je da popije vode i rekao mi da ga probudim posle četiri kako bi stigao da ode kod frizera i spremi se uveče za diskoteku. Međutim, kad sam ušla u sobu da ga probudim, zatekla sam ga nepomičnog. Prsti su mu već bili modri. Ne znam šta se dogodilo... Ne znam da li ima nešto gore nego kad zateknete svoje dete kako nepomično leži u krevetu - rekla je Marina.

Tekst pesme "Rasulo"

I noćas radi bol za tebe

I dok te zamišljam tu, kraj sebe

Od sreće mogu da skočim u dalj

Al' kada otvorim natekle oči

Ništa nije u mojoj moći

Stvarnost me u glavu lupi kao malj.

Kao recidiv, ti si uvek živ

U zlo teraš me Kako da odbijem te?

U ovom rasulu ja dodajem nulu

Na svaki moj promašaj

Ti likuj i uživaj.

U ovom rasulu ja samo za sebe

Na usne stavljam sjaj

Da budem lepa za kraj.

I noćas radi bol za tebe

Očajno želim te za sebe

Nekako imaš moje sudbine kod

A kada pogledam zidove bele

Iz mojih sećanja dolaze strele

I jedna bela ruka pada na pod.

Hoću da vidim sebe u plavom

U daljini je luka ista za sve

I znam da sam sada na mestu pravom

Da konačno svega oslobodim se.

A kome ide sve ovo?

Kad jednom ne bude me

Sve će to stati u slovo

A tebi ostavljam te (U ovom rasulu).

BONUS VIDEO: