Prema njegovim rečima, njegov otac se teško mirio sa odlukom da napusti Pravno-ekonomski fakultet, koji je upisao baš zbog očeve želje.

- Majka je odigrala veliku ulogu kada sam ja rekao da neću više da studiram. Otac mi je bio stvarno strog, a znaš kakva je majka, uvek kao "Nemoj da ga diraš, molim te ostavi ga, nemoj, on voli muziku". Kad čujem da neko ne priča sa roditeljima, bilo da je sa ocem ili sa majkom… Pa ja ne znam šta bih dao, svo bogatstvo, da Bog može da mi namesti da samo sat vremena popričam sa svojim roditeljima, pogotovo sa tatom - rekao je Popović.

Rekao je i da je imao težak muzički početak krajem sedamdesetih, kada je 1977. napravio svoj prvi bend "Lira šou".

Foto: ATA images

 

- Ja onu harmoniku stavim na leđa i od centra grada idem do kuće i plačem. I onda neko dođe i kaže ‘što si sujetan’ pa nisam sujetan, samo hoću da budem bolji. I sama znaš, napraviš neku emisiju, pa se pitaš kako će to da prihvati publika, šta će reći gledaoci i to su ti neki strahovi. Mislim, ta sujeta se najviše oseti kod pevača. Svaki pevač gleda šta je ovaj drugi snimio, kako se obukao, da li je ima koncert, pa kažu "Jao, njemu je propao koncert".

Svestan je Saša Popović i komentara na svoj račun i na račun svog rada u Grandu.

Foto: ATA images

 

- Vi kad pogledate ovo što ja danas radim i što radim poslednjih 20, 30 godina, ljudi kažu "Ma, šta, on je upropasto muziku, one je ovakav i onakav". Znate kako, neko nas voli, a neko ne i to je skroz u redu - rekao je Popović.

(Grand)

BONUS VIDEO: