Према његовим речима, његов отац се тешко мирио са одлуком да напусти Правно-економски факултет, који је уписао баш због очеве жеље.

- Мајка је одиграла велику улогу када сам ја рекао да нећу више да студирам. Отац ми је био стварно строг, а знаш каква је мајка, увек као "Немој да га дираш, молим те остави га, немој, он воли музику". Кад чујем да неко не прича са родитељима, било да је са оцем или са мајком… Па ја не знам шта бих дао, сво богатство, да Бог може да ми намести да само сат времена попричам са својим родитељима, поготово са татом - рекао је Поповић.

Рекао је и да је имао тежак музички почетак крајем седамдесетих, када је 1977. направио свој први бенд "Лира шоу".

Фото: АТА имагес

 

- Ја ону хармонику ставим на леђа и од центра града идем до куће и плачем. И онда неко дође и каже ‘што си сујетан’ па нисам сујетан, само хоћу да будем бољи. И сама знаш, направиш неку емисију, па се питаш како ће то да прихвати публика, шта ће рећи гледаоци и то су ти неки страхови. Мислим, та сујета се највише осети код певача. Сваки певач гледа шта је овај други снимио, како се обукао, да ли је има концерт, па кажу "Јао, њему је пропао концерт".

Свестан је Саша Поповић и коментара на свој рачун и на рачун свог рада у Гранду.

Фото: АТА имагес

 

- Ви кад погледате ово што ја данас радим и што радим последњих 20, 30 година, људи кажу "Ма, шта, он је упропасто музику, оне је овакав и онакав". Знате како, неко нас воли, а неко не и то је скроз у реду - рекао је Поповић.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: