Bio je omiljen i poštovan ne samo kao igrač i trener, već i kao potencijalni budući selektor reprezentacije Srbije, na koje bi mesto sasvim sigurno jednog dana došao.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon njegove smrti, društvene mreže preplavljene su porukama saučešća i sećanja na Dejana Milojevića.

Mnogi se okreću njegovim rečima i delima kako bi pronašli inspiraciju i motivaciju, posebno nakon što je viralan postao jedan snimak iz podkasta "Pojačalo", koji je vodio Ivan Minić, a u kojem je Milojević gostovao u junu 2023. godine.

Iako je razgovor trajao dva i po sata, jedna Milojevićeva rečenica o životu ostala je urezana u sećanja mnogih.

Ja sam otišao u Valensiju jer volim da igram i igrao bih više. Drugo, tamo je bio Vule Avdalović, lepši život, moja porodica je živela lepše, mi smo živeli lepše. Iako sam zaradio manje para i karijera mi je verovatno trpela zbog toga. Kada odeš u CSKA, a iz CSKA ne znam gde...ja sam iz Valensije otišao u Galatasaraj. Meni je i tamo bilo lepo, divan grad. Ja sam opet birao da živim lepo. Ja sam sad u San Francisku isto, nisam...To ne treba tako ako gradite karijeru, ali mene nije bilo briga. Imamo jedan život i treba da gledmo da što više uživamo u svim aspektima života. Ubeđen sam da nećeš raditi dobro, ako nisi srećan van košarke.