Pevačica Jelena Karleuša saopštila je svojim fanovima da je koncert u Podgorici, zakazan za 9. maj, otkazala zbog pretnji.

Ona je navela da se "politika umešala u njen nastup", te da je bila primorana na taj korak, "usled niza pretnji koje je dobila zbog objave o odnosima regionalnih zemalja prema Srbiji".

Dodala je i da je novac ne zanima, te da ne želi da peva tamo gde vređaju njenu državu i narod.

Sada se oglasio i hotel u kojem je Jelena trebalo da nastupi. NJihovu objavu prenosimo u celosti:

- Karleušin koncert otkazan zbog govora mržnje prema Crnoj Gori i našim građanima. Hotel Podgorica obaveštava javnost da je koncert Jelene Karleuše, koji je prema planu trebalo da bude održan u našem hotelu 9. maja, otkazan. Razlog otkazivanja su nedavne izjave Jelene Karleuše kojima se na nedopustiv način vređa država Crna Gora i njeni građani i u kojima je iznosila neprimerene kvalifikacije i ocene na račun crnogorske istorije

Menadžment Hotela Podgorica nema nameru da se meša u aktuelnu političku situaciju i da na bilo koji način politizuje događaje u našem hotelu. Ipak, dužni smo kao odgovorni građani ove zemlje da uskratimo gostoprimstvo onima koji svojim izjava nastoje poniziti građane Crne Gore i blatiti slavnu tradiciju naše države.

Zbog svega navedenog, kao i zbog činjenice da nam na prvom mestu nije novac, već nastavak izgradnje duge istorije našeg hotela koji je uvek bio prepoznat kao mesto okupljanja svih građana, otkazali smo zakazani koncert. Našim gostima koji su imali zakazane rezervacije se ovim putem izvinjavamo uz javno obećanje da ćemo im nadoknaditi planiranu zabavu, a ostale pozivamo da čitav slučaj ne politizuju za dnevne političko-medijske potrebe.

Hotel Podgorica ovom reakcijom zaključuje polemiku na ovu temu, a naše goste čekamo da se u divnom i prijateljskom ambijentu družimo tokom aktuelnih i predstojećih praznika.

Podsetimo, Jelena navodi da je ona otkazala koncert:

- Nažalost, primorana sam da otkažem najavljeno gostovanje u Podgorici zbog grubog mešanja politike u moj nastup. Nadam se da divan bratski narod Crne Gore neće dozvoliti da razne političke struje u CG napadaju pevače iz Srbije. Žao mi je što ovih dana svi možemo da vidimo kako moju zemlju napadaju, podržavaju otimanje teritorije i glasaju protiv moje zemlje i mog naroda, a onda se ljute kada neko glasno postavi pitanje: 'Zašto braćo?', napisala je Jelena.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

- To što sam otkazala nastup tamo gde ne poštuju moju zemlju i vređaju me zato što sam iz Srbije je dokaz da se ne prodajemo svi za pare. Mene pare ne interesuju. Pozdrav publici iz Podgorice, mojim divnim fanovima, žao mi je zbog situacije i veliki poljubac narodu Crne Gore koji neizmerno volim, objasnila je Jelena.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

(Mondo)

BONUS VIDEO: