Певачица Јелена Карлеуша саопштила је својим фановима да је концерт у Подгорици, заказан за 9. мај, отказала због претњи.

Она је навела да се "политика умешала у њен наступ", те да је била приморана на тај корак, "услед низа претњи које је добила због објаве о односима регионалних земаља према Србији".

Додала је и да је новац не занима, те да не жели да пева тамо где вређају њену државу и народ.

Сада се огласио и хотел у којем је Јелена требало да наступи. Њихову објаву преносимо у целости:

- Карлеушин концерт отказан због говора мржње према Црној Гори и нашим грађанима. Хотел Подгорица обавештава јавност да је концерт Јелене Карлеуше, који је према плану требало да буде одржан у нашем хотелу 9. маја, отказан. Разлог отказивања су недавне изјаве Јелене Карлеуше којима се на недопустив начин вређа држава Црна Гора и њени грађани и у којима је износила непримерене квалификације и оцене на рачун црногорске историје

Менаџмент Хотела Подгорица нема намеру да се меша у актуелну политичку ситуацију и да на било који начин политизује догађаје у нашем хотелу. Ипак, дужни смо као одговорни грађани ове земље да ускратимо гостопримство онима који својим изјава настоје понизити грађане Црне Горе и блатити славну традицију наше државе.

Због свега наведеног, као и због чињенице да нам на првом месту није новац, већ наставак изградње дуге историје нашег хотела који је увек био препознат као место окупљања свих грађана, отказали смо заказани концерт. Нашим гостима који су имали заказане резервације се овим путем извињавамо уз јавно обећање да ћемо им надокнадити планирану забаву, а остале позивамо да читав случај не политизују за дневне политичко-медијске потребе.

Хотел Подгорица овом реакцијом закључује полемику на ову тему, а наше госте чекамо да се у дивном и пријатељском амбијенту дружимо током актуелних и предстојећих празника.

Подсетимо, Јелена наводи да је она отказала концерт:

- Нажалост, приморана сам да откажем најављено гостовање у Подгорици због грубог мешања политике у мој наступ. Надам се да диван братски народ Црне Горе неће дозволити да разне политичке струје у ЦГ нападају певаче из Србије. Жао ми је што ових дана сви можемо да видимо како моју земљу нападају, подржавају отимање територије и гласају против моје земље и мог народа, а онда се љуте када неко гласно постави питање: 'Зашто браћо?', написала је Јелена.

Фото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

- То што сам отказала наступ тамо где не поштују моју земљу и вређају ме зато што сам из Србије је доказ да се не продајемо сви за паре. Мене паре не интересују. Поздрав публици из Подгорице, мојим дивним фановима, жао ми је због ситуације и велики пољубац народу Црне Горе који неизмерно волим, објаснила је Јелена.

Фото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: