Od 23 glavna pretresa, 15 je održano, a čak osam odloženo ili otkazano. Da li i koliko Mika Aleksić zloupotrebljava mogućnost odlaganja suđenja i da li će i ubuduće isto to raditi, govorio je advokat Borivoje Borojević.

Borojević je u emisiji "Među nama" istakao da okrivljeni Aleksić pravi žrtvu od sebe i konstantno se ruga pravim žrtvama.

- Ovo je jedan poseban predmet u kome treba poštovati ideju glumica koje su prijavile Miku Aleksića, i to je zapravo poseban slučaj u našem pravosuđu. Suđenja bi morala da budu češća, oštećene bi morale da budu više puta saslušavane kako smatraju branioci Mike Aleksića - rekao je Borivoje Borojević, pa dodao zašto je ovo jedan od posebnih slučajeva u našem pravosuđu.

"Dobiće doživotnu kaznu zatvora"

- Ovo suđenje je posebno, ne samo zbog ideja časnih devojaka koje su to stavile pred sud, već i zbog toga što je Mika Aleksić bio siguran da ima podršku neke aktuelne vlasti, možda je i imao podršku aktuelne vlasti jer je on pre nego što je izašao na glavno suđenje, preko televizija sa nacionalnom frekvencijom pravio neka "suđenja", dovodio razne ljude koji su ga podržavali. To je bilo jedno paralelno suđenje gde su se omalovažavale žrtve i na taj način se pripremali za ovo glavno suđenje pred Višim sudom u Beogradu - kazao je Borojević.

Advokat navodi da su Aleksić i njegov tim očekivali da će dobiti podršku predsednika veća, a kada mu cela predstava nije pošla za rukom, on je odlučio da od sebe, kako Borojević kaže, "pravi bolesnika".

- Mislim da su očekivali podršku predsednika veća, tj. sudije koji vodi ovaj postupak, zato su krenuli sa takvom naracijom. On je pričao o sebi, divio se samom sebi, govorio o nauci glumačke škole, da bi na kraju, kada je bio suočen da odgovara na razna pitanja oštećenih, od sebe pravio bolesnika. Počeo je da izvoljeva kako je bolestan, njegov advokat je rekao da se radi o čoveku koji je na samrti. Dakle, želi da odugovlači ovaj sudski postupak, time dodatno iritiraju ne samo javnost, nego i žrtve - zaključuje on.

Sestra Mike Aleksića svedočila bi protiv njega

Dodao je da čak i oštećeni imaju meru i ne preteruju kada je reč o suđenju i samom procesu, ali zato okrivljeni ne poštuju čak ni žrtve.

- Ja sam kao advokat jedne od oštećenih imao mogućnost da predložim njegovu sestru kao svedoka, ali sam shvatio da bi to bilo mnogo i degutantno, jer čak i oštećeni ne treba da preteruju u nekim svojim zahtevima. Ali, s druge strane, oni se ne libe ničega. On, kao okrivljeni i njegovi branioci krše sva moguća prava i misle da će ih neko ipak zaštititi - kaže advokat.

Na pitanje da li to znači da bi njegova sestra svedočila protiv Mike Aleksića, Borojević je odgovorio potvrdno.

- Da, tako je, protiv njega. O nekim okolnostima, o saznanjima vezano za same oštećene i tako dalje, ali kažem vam kodeks profesionalne etike ne dozvoljava da preterujete, da neko ne pomisli da je to neka zloupotreba.

- Siguran sam da će Mika Aleksić u ovom postupku biti osuđen na tešku doživotnu kaznu zatvora bezobzira na to što on pokušava da izbegne postupak - istakao je Borivoje Borojević.

Podsetimo, Miroslava Miku Aleksića je za silovanje prva prijavila glumica Milena Radulović.

(Blic)