- Hvala vam na porukama zabrinutosti. Ovo je bio nesrećni slučaj i ja se dobro osećam, odmaram u hotelu sa paketom leda. Vidimo se u nedelju - poručio je Nole na Iksu (nekadašnji Tviter).

Incident se dogodio dok je Novak delio autograme na izlasku sa terena Foro Italiko, kada je sa tribina poletela flaša i pogodila posred temena srpskog tenisera.

Srbin se odmah uhvatio za glavu i spustio se na kolena. Oni koji su bili prisutni kažu da se mogla videti krv na glavi svetskog broja jedan.

Iako se u početku nije znalo da li je Novak namerno ili slučajno pogođen, snimak iz drugog ugla otkrio je da je flaša sasvim slučajno završila na Novakovoj glavi - kada se navijač savio kako bi dobio autogram, ona je ispala iz ranca i pogodila tenisera.

Novaku je ukazana pomoć, nakon čega je otišao u hotel.

Oglasio se i turnir

Stigla je i zvanična objava organizatora Mastersa u Rimu.

- Novak Đoković, nakon što je napustio Centralni teren na kraju svog meča, bio je pogođen flašom dok je potpisivao autograme navijačima. Podvrgnut je odgovarajućim medicinskim tretmanima i već je napustio Foro Italiko da se vrati u svoj hotel. NJegovo stanje nije uzrok za zabrinutost - saopštila je Uprava turnira.

Podsetimo Đoković je otkazao konferenciju posle meča jer mu se ukazivala pomoć.

BONUS VIDEO: