Nemo je u foto finišu "Evrovizije" bilo drugo mesto na kladionicama, a posle glasanja uspelo je ipak da dođe do prvog mesta.

Naime, Nemo Metler je na Evroviziji pevalo pesmu “The Code”, koja je kako kaže, delimično inspirisana i stvarnim životom.

Nemo ima 25 godina i deklariše se kao nebinarna osoba, odnosno ni kao muško ni žensko, već kao “oni”.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

- "The Code" govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac, ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces, ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba - reklo je Nemo jednom prilikom, i istaklo koliko je značajna mogućnost da peva na sceni u Malmeu.

- Neverovatna je čast što mogu da predstavljam Švajcarsku na Evroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno da se zauzmem za celu LGBTQIA+ zajednicu - govorio je Nemo o svom nastupu na Evroviziji.

Foto: Profimedia

 

Hrvatska važila za glavnog favorita

Foto: Profimedia

 

 

Podsetimo, finale "Evrovizije 2024" održalo se sinoć u Malmeu u Švedskoj, a za glavnog favorita važio je Baby Lasagna sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim". Na drugom mestu je bio Izrael, sa 18 posto, a na trećem Švajcarska sa 15 posto.

Nakon proglašenja pobednika Nemo nije mogao da sakrije koliko je srećan, ali i suze u očima zbog uspeha.

BONUS VIDEO: