Glumac Miloš Biković važi za jednu od najvećih glumačkih zvezda na našim prostorima, ali i u Rusiji.

NJegova generacije iznedrila je mnoge talentovane glumce, ali Miloš Biković je uspeo ono što je retko kome pošlo za rukom. U Rusiji je stekao status zvezde, a glumio je pored zvučnih holivudskih imena, kao što je Antonio Banderas.

Dramski umetnik i dalje čvrsto stoji na zemlji, svestan svog talenta i tereta koji mu je donela slava, bez nepotrebe fame. Ipak, svoj privatni život vešto drži za sebe, a gostujući jednom prilikom u emisji "1 na 1" na Kanalu 5, u Severnoj Makedoniji, otkrio je da je njegova porodica promenila prezime.

Foto: Profimedia

 

- Moj deda se rodio kao Bikovski i oni su poreklom iz Berova - rekao je glumac u pomenutoj emisiji.

Glumac je ranije u intervjuu za ruske medije ispričao detalje iz svog privatnog života i odrastanja.

- Odrastao sam na Karaburmi, a često smo se selili jer nismo imali svoj stan. Moja porodica je nekada bila veoma bogata, a nakon Drugog svetskog rata zbog nacionalizacije smo sve izgubili. Tata je bio direktor velike austrijske firme i zarađivao je dosta novca, ali ja nisam osetio taj lagodan život. Moj brat jeste - rekao je tada Biković.

Foto: Profimedia

 

NJegov brat se zamonašio kada je Miloš bio dete, roditelji su im se razveli, otac mu je otišao u Nemačku, a preminuo je 2006. godine.

- Moj brat je otišao u manastir kada je imao 22 godine, a studirao je s potomcima ruskih emigranata koji su došli u Srbiju nakon Oktobarske revolucije. Važno mi je da kažem da s njim pričam kao sa bratom, ali se uvek setim da je on ipak monah koji je svoj život posvetio Bogu - rekao je glumac u jednom od intervjua.

BONUS VIDEO: