Ovo jelo se sprema lako, a neverovatno  je sočno, spoj aroma je neodoljiv:

Potrebno je:

  • 500 g mlevene junetine
  • 150 g pirinča
  • 8 glavica crnog luka
  • 5 kašika ulja
  • 200 ml soka od paradajza
  • so
  • biber
  • mlevena začinska paprika
  • malo slaninice 

Priprema: 

Za početak zagrejte rernu na 200 stepeni. Potom je potrebno očistiti luk i staviti gga da se kuva u ključaloj vodi deset minuta. Zatim ga izvadite iz ključale vode i prebacite u hladnu. Sredinu luka odvojite, potrebno je da ostane samo nekoliko slojeva. Sredinu luka iseckajte i ispržite sa mesom i slaninicom. U to dodajte i opran pirinač i posolite. Sipajte vodu pa još malo prokuvajte. Kada voda uvri, poslažite napunjen luk jedan do drugog. Dodajte vodu, poklopite i kuvajte na jakoj vatri dok voda ne ispari. Dodajte sok od paradajza i još malo vode. Prekrijte folijom šerpu. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Foto: Profimedia

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: