Ово јело се спрема лако, а невероватно  је сочно, спој арома је неодољив:

Потребно је:

  • 500 г млевене јунетине
  • 150 г пиринча
  • 8 главица црног лука
  • 5 кашика уља
  • 200 мл сока од парадајза
  • со
  • бибер
  • млевена зачинска паприка
  • мало сланинице 

Припрема: 

За почетак загрејте рерну на 200 степени. Потом је потребно очистити лук и ставити гга да се кува у кључалој води десет минута. Затим га извадите из кључале воде и пребаците у хладну. Средину лука одвојите, потребно је да остане само неколико слојева. Средину лука исецкајте и испржите са месом и сланиницом. У то додајте и опран пиринач и посолите. Сипајте воду па још мало прокувајте. Када вода уври, послажите напуњен лук један до другог. Додајте воду, поклопите и кувајте на јакој ватри док вода не испари. Додајте сок од парадајза и још мало воде. Прекријте фолијом шерпу. Пеците око 15 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Пријатно!

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: