Već mesecima unazad za glavnog favorita važio je Bejbi Lazanja iz Hrvatske sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim" i nalazio se na prvom mestu za pobedu na kladionicama, međutim ipak je zauzeo drugo mesto.

Članica žirija Srbije na Evroviziji 2024. i pevačica Zejna Murkić smatra da je na ovogodišnjem takmičenju pobedila muzika, a ne dogovor i politika.

Zejna je istakla da su članovi žirija bili složni prilikom odluke kome će na Evroviziji da dodele najviše poena.

- Bili smo jako slični i slične stvari su nam se svidele, nismo bili u nekim dogovorima, niti nam je iko sugerisao za koga da glasamo. Složili smo se da nam je najbolji Bejbi Lazanja i Nemo - rekla je Zejna.

Foto: ATA images

 

 

Prema njenom mišljenju, predstavnik Hrvatske je doneo nešto novo, a pobedniku Evrovizije, kako je navela, sledi svetska karijera.

- Kada smo gledali sve to, nekako za nas, za Balkan, Bejbi Lazanja je doneo to nešto novo – naše, ali opet nekako svetski i jako smo ga zavoleli. Švajcarac je neko kome verovatno sledi svetska karijera, tako da je to bilo neizbežno nismo mogli da izignorišemo njihove hitove - ocenila je pevačica.

Plasman predstavnice Srbije Teja Dore za Zejnu je veliki uspeh.

Foto: Profimedia, ATA images

 

 

- Ona je uradila najbolje što je mogla, potrudila se, treba imati hrabrosti, snage i srca. Jako smo srećni i ponosni. To je sve veliki uspeh - istakla je Zejna.

Komentarišući drugačiji ukus publike i članova žirija prilikom odabira pobednika ovogodišnje Evrovizije, Zejna smatra da kada gledamo na dalju karijeru, bitno je šta misli publika, ali svako takmičenje ima neki svoj kriterijum.

- Ove godine Evrovizija je malo skrenula u neke političke vode i to je baš bilo vidno, kao da nisu hteli da prikriju. Tako da je dobro da su svi izvukli živu glavu, otpevali svoje i otišli kući - zaključila je Zejna za emisiju "Dan užvo", navodeći da je na kraju pobedila muzika, a ne dogovor i politika.

(Blic)

BONUS VIDEO: