Na osnovu toga se pripadnici snalaze u sportu, muzici ili komunikaciji.

Ovan

Ovan ima intuitivnu inteligenciju. Zahvaljujući razvijenom instinktu, može da otkrije kada nešto nije u redu. Ovnovi se ne plaše da veruju sopstvenom sudu i tako često sprečavaju neprijatne situacije i pronalaze efikasna rešenja.

Bik

Bik je znak koji ima dobro usklađen um sa telom. Najbolje uči tako što radi praktične stvari, uživa u istraživanju prostora oko sebe, dodiru i pokretu. Ova vrsta inteligencije naziva se telesno - kinestetička, a često donosi uspeh u sportu.

Blizanci

Blizanci su često pravi majstori za komunikaciju. Mogu da pričaju o bilo čemu, sa bilo kim. Uvek su u stanju da pronađu prave reči i izraze svoja osećanja i misli. Poseduju jezičku inteligenciju i zato lako uče slušajući informacije. Blizanci su zato često u književnosti, novinarstvu ili politici.

Foto: Profimedia

 

Rak

Rak ima razvijenu intrapersonalnu inteligenciju. Pripadnici ovog znaka veoma dobro poznaju sebe. Sposobni su da procene svoje kvalitete i mogućnosti i da shvate kada greše. Rakovi često poseduju jaku unutrašnju motivaciju za sve što rade.

Lav

Lavovi su najkreativniji, u stanju su da se prilagode svakoj situaciji ili osobi. Poseduju visok stepen originalnosti, što je povezano sa psihološkim i kulturnim područjem. NJihova rešenja su kreativna, uvek donose inovacije u poslu ili u svakodnevnom životu.

Devica

Device poseduju neverovatnu logičku inteligenciju koja im pomaže da pronađu izlaz iz svakog problema. Kada žele nešto da dokažu, koristiće dobre argumente i iznositi jasne hipoteze. NJihovo razmišljanje crno-belo ne ostavlja mesta sumnji i trenucima lutanja. Device karakteriše racionalnost, retko pristaju na kompromise.

Vaga

Vage su veoma dobre u razlikovanju zvukova, tonaliteta i ritmova. Muzička inteligencija je ono što najbolje definiše njihovu sposobnost da razumeju ovu umetnost. Vage koriste muziku da izraze svoje ideje i imaju odličan osećaj energije.

Škorpija

Škorpija ima visoku perceptivnu inteligenciju. To pripadnicima ovog znaka pomaže da shvate kada neko laže ili želi da ih prevari. Imaju razvijenu sposobnost da "čitaju" ljude i od njih ne možete ništa sakriti. Retko su predmet manipulacije ili prevare.

Strelac

Egzistencijalna intelizencijaStrelca navodi da se uvek pita zašto je dobro da nešto učini i koje posledice to nosi sa sobom. Analiziraju aspekte života i često su uhvaćeni u dubokim razmišljanjima o cvrsi života i smrti. Strelac je uvek radoznao, a zbog znanja iz raznih oblasti je često najduhovitiji u društvu.

Jarac

Ako imate problem, Jarac će vam sigurno pomoći da ga rešite. On ima sposobnost da se izvuče iz svake komplikovane situacije, zahvaljujući praktičnoj inteligenciji kojom je obdaren. Ništa nije nemoguće za Jarca, što ga čini savršenim za poslove koji zahtevaju istovremeno kreativno i praktično razmišljanje.

Vodolija

Vodolije su najveći ljubitelji filmova, fotografije i svega što uključuje vizuelnu maštu. Imaju neverovatan osećaj za preciznost. Vizuelna inteligencija im pomaže da budu uspešni u arhitekturi ili dizajnu.

Ribe

Ribe najbolje razumeju okolinu i najveći su ljubitelji prirode i životinja. NJihova naturalistička inteligencija im pomaže da razumeju sve prirodne procese i da ih detaljno prouče. Uživaju u interakciji sa živim bićima i u brizi o njima. Dobre su u poslovima baštovanstva, ekologije, biologije i veterine.

L&S