На основу тога се припадници сналазе у спорту, музици или комуникацији.

Ован

Ован има интуитивну интелигенцију. Захваљујући развијеном инстинкту, може да открије када нешто није у реду. Овнови се не плаше да верују сопственом суду и тако често спречавају непријатне ситуације и проналазе ефикасна решења.

Бик

Бик је знак који има добро усклађен ум са телом. Најбоље учи тако што ради практичне ствари, ужива у истраживању простора око себе, додиру и покрету. Ова врста интелигенције назива се телесно - кинестетичка, а често доноси успех у спорту.

Близанци

Близанци су често прави мајстори за комуникацију. Могу да причају о било чему, са било ким. Увек су у стању да пронађу праве речи и изразе своја осећања и мисли. Поседују језичку интелигенцију и зато лако уче слушајући информације. Близанци су зато често у књижевности, новинарству или политици.

Фото: Профимедиа

 

Рак

Рак има развијену интраперсоналну интелигенцију. Припадници овог знака веома добро познају себе. Способни су да процене своје квалитете и могућности и да схвате када греше. Ракови често поседују јаку унутрашњу мотивацију за све што раде.

Лав

Лавови су најкреативнији, у стању су да се прилагоде свакој ситуацији или особи. Поседују висок степен оригиналности, што је повезано са психолошким и културним подручјем. Њихова решења су креативна, увек доносе иновације у послу или у свакодневном животу.

Девица

Девице поседују невероватну логичку интелигенцију која им помаже да пронађу излаз из сваког проблема. Када желе нешто да докажу, користиће добре аргументе и износити јасне хипотезе. Њихово размишљање црно-бело не оставља места сумњи и тренуцима лутања. Девице карактерише рационалност, ретко пристају на компромисе.

Вага

Ваге су веома добре у разликовању звукова, тоналитета и ритмова. Музичка интелигенција је оно што најбоље дефинише њихову способност да разумеју ову уметност. Ваге користе музику да изразе своје идеје и имају одличан осећај енергије.

Шкорпија

Шкорпија има високу перцептивну интелигенцију. То припадницима овог знака помаже да схвате када неко лаже или жели да их превари. Имају развијену способност да "читају" људе и од њих не можете ништа сакрити. Ретко су предмет манипулације или преваре.

Стрелац

Егзистенцијална интелизенцијаСтрелца наводи да се увек пита зашто је добро да нешто учини и које последице то носи са собом. Анализирају аспекте живота и често су ухваћени у дубоким размишљањима о цврси живота и смрти. Стрелац је увек радознао, а због знања из разних области је често најдуховитији у друштву.

Јарац

Ако имате проблем, Јарац ће вам сигурно помоћи да га решите. Он има способност да се извуче из сваке компликоване ситуације, захваљујући практичној интелигенцији којом је обдарен. Ништа није немогуће за Јарца, што га чини савршеним за послове који захтевају истовремено креативно и практично размишљање.

Водолија

Водолије су највећи љубитељи филмова, фотографије и свега што укључује визуелну машту. Имају невероватан осећај за прецизност. Визуелна интелигенција им помаже да буду успешни у архитектури или дизајну.

Рибе

Рибе најбоље разумеју околину и највећи су љубитељи природе и животиња. Њихова натуралистичка интелигенција им помаже да разумеју све природне процесе и да их детаљно проуче. Уживају у интеракцији са живим бићима и у бризи о њима. Добре су у пословима баштованства, екологије, биологије и ветерине.

Л&С