Kako je saopštila Crvena zvezda u zvaničnom saopštenju, uz priloženu fotografiju, Naneli je fizički nasrnuo na Stefana Lazarevića.

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan DŽejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

 

 

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje DŽejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan DŽejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Oglasila se ABA liga

Rukovodstvo regionalne ABA navelo je da će u Beograd poslati disciplinskog sudiju povodom incidenta uoči trećeg meča finala plej-ofa u kome je košarkaš Partizana DŽejms Naneli udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića.

Crvena zvezda je saopštila da je Naneli fizički napao i udario Lazarevića pre početka današnjeg treninga u Beogradskoj areni.

Sportklub navodi da su iz kancelarije ABA lige rekli "da su upoznati sa incidentom i da su tim povodom poslali disciplinskog sudiju u Beograd, koji bi trebalo da doputuje pre početka utakmice kako bi prikupio što više informacija o događaju".

Iz ABA lige su naveli "da se ne osećaju nadležnim, jer se incident dogodio van košarkaškog terena".

Košarkaši Partizana dočekaće večeras od 20.30 časova u Areni ekipu Crvene zvezde u trećem meču finala plej-ofa ABA lige.

Crvena zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

Podsetimo, jedan detalj na drugoj utakmici je promakao svima. U toku poslednje deonice Crvena zvezda imala je slobodna bacanja i pod obručem su eventualni promašaj čekali Naneli i Lazarević.

Partizanov Amerikanac nije ni gledao u pravcu lopte, već je za gušu uhvatio Lazarevića koji je ostao u čudu zbog ovog poteza.

Na kraju sudije nisu svirale novi faul za Zvezdu već je i njima promakla ova situacija, a ostaje nejasno zbog čega je Naneli napravio ovaj sraman potez.

BONUS VIDEO: