O padu aviona oglasila se i policija, koja je objavila neke nove detalje nesreće.

- 25. maja oko 15.51 sati, dobijena je dojava o padu manjeg aviona na području naselja Lučko. Odmah po primanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke čime je ujedno i potvrđena tačnost dojave.

Na samom mestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je lekarska pomoć povređenima te je utvrđeno da je u padu aviona jedna osoba smrtno stradala.

Naime, avionom Cessna, mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada aviona 20-ak minuta nakon poletanja.

U avionu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja. Povređenima je pružena lekarska pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba.

Uviđajem rukovodi dežurna zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Velikoj Gorici u saradnji sa istražiteljima avionskih nesreća. Uviđaj i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti", opisala je policija.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: