Ivana Španović se maksimalno fokusira na povratak u formu kojom je dominirala na najprestižnijim atletskim takmičenjima.


Sada se pojavio novi njen snimak – koji i nema veze sa treninzima, ali se o njemu priča.

Naime, Ivana se snimila u izdanju u kojem je retko viđamo. Ona je bila sređena od glave do peta, a na sebi je imala beli top sa velikim dekolteom.

Foto: Instagram printskrin/ivanaspanovic

 

Podsetimo, svoj prvi veliki uspeh ostvarila je na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, gde je osvojila bronzanu medalju. NJen skok od 7.08 metara ne samo da je doneo medalju, već je postavio i novi nacionalni rekord Srbije na otvorenom.

Nakon toga, Ivana je nastavila da niže uspehe, kulminacija je bila zlatna medaljom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2023. godine. Tada je postavila novi nacionalni rekord i ostvarila najbolji rezultat u svetu te godine, sa fenomenalnih 7,14 metara.

Evropsko prvenstvo u dvorani 2017. godine donelo je još jedan značajan trenutak u Ivaninoj karijeri. Osvojivši zlatnu medalju i postavivši novi nacionalni rekord od 7,24 metara, Ivana je potvrdila svoj status kao jedna od najboljih skakačica udalj u istoriji.

Foto: M.V.

 

NJen rezultat bio je najbolji u toj sezoni, te treći najbolji rezultat svih vremena u dvorani, piše Sportal.

Na dvoranskom prvenstvu Evrope u Istanbulu 2023. godine osvojila bronzanu medalju sa skokom od 6,91 metara, ima čak pet pobeda u Dijamantskoj ligi, a Olimpijski komitet Srbije prepoznao je njen doprinos i izabrao je za najbolju sportistkinju u protekloj godini.

BONUS VIDEO: