Knjaževac je još uvek u šoku zbog zločina koji je počinio Aleksa M. (22) iz Knjaževca koji je u četvrtak popodne ubio oca (60), babu (83) i dedu (81) u porodičnoj kući u Knjaževcu. On je priznao ubistva a mnogi kažu da je bio dobar i vredan momak.

Kućna pomoćnica Sneža kaže da pretpostavlja da je "Aleksi pukao film kada mu baka nije dozvolila da deda smesti u dom".

"Deda je bio bolestan od demencije i Aleksa je živeo u atmosferi gde se već godinama priča samo o bolesti! Pa, još i kada mu je šlogirao otac... Aleksa je skroz bio potišten. Ne mogu da se načudim da onakvo dete, onako dobar momak uradi to što je uradio. Ne znam šta mu je i gde mu se dogodio taj prekid filma u glavi. Ja sam ga odmenjivala kad god sam mogla, dedu sam brisala i podizala kad padne iz kolica. NJegova bolest zahtevala je angažovanje 24 sata! Nekad je Aleksa znao da mi kaže: 'Jao, baba Snežo, dođe mi da odem negde u svet', a ja mu onda predložim da izađe negde s društvom, a ja ću da ga menjam. I tako bi ponekad bilo, ali nisam mogla uvek", ispričala je ova žena.

Aleksa je od takvog života mogao malo da predahne kada je bilo sređeno da deda ode u dom, ali baba to nije dozvolila.

"Ona se tome usprotivila. Stalno je bilo nesuglasica jer je baba stalno naređivala Aleksi kako treba da radi. On bi je nekada poslušao, nekad bi 'pukao', pa joj odbrusi i izleti iz kuće da se smiri. Ja sam tri godine radila kod njih i baba mi je rekla još na početku: 'Ti si plaćena da radiš, ne da mi se mešaš u kuću i da daješ neke savete'. Nisam smela reč da kažem, zavisila sam od tog dinara, ali u poslednje vreme mi je bilo mnogo žao Alekse. Nije bilo fizičkih sukoba, ali baba je volela da naređuje. Kad mu kaže da je nešto crno, on mora da se složi, iako je to belo. I uopšte cela situacija je bila teška. Deda je bio bolestan, pljuvao svud redom, baba nedokazana, otac šlogiran, strašno... Aleksa, nije on zaslužio da trune u zatvoru, ali eto šta je uradio. Bog neka me krivi, ali ja mislim da je uzrok svemu što baba nije dala dedu u dom, da malo olakša situaciju. I Aleksa se tu skroz poremetio jer nije video kraj svojoj muci", ispričala je Sneža.

Da podsetimo, Aleksa M. je uhapšen zbog sumnje da je u četvrtak hicima iz dedine lovačke puške ubio oca, babu i dedu. Na saslušanju je priznao zločin, ali je rekao da će odbranu dati naknadno jer je "pod velikim stresom". NJemu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

(Kurir)

BONUS VIDEO: