Књажевац је још увек у шоку због злочина који је починио Алекса М. (22) из Књажевца који је у четвртак поподне убио оца (60), бабу (83) и деду (81) у породичној кући у Књажевцу. Он је признао убиства а многи кажу да је био добар и вредан момак.

Кућна помоћница Снежа каже да претпоставља да је "Алекси пукао филм када му бака није дозволила да деда смести у дом".

"Деда је био болестан од деменције и Алекса је живео у атмосфери где се већ годинама прича само о болести! Па, још и када му је шлогирао отац... Алекса је скроз био потиштен. Не могу да се начудим да онакво дете, онако добар момак уради то што је урадио. Не знам шта му је и где му се догодио тај прекид филма у глави. Ја сам га одмењивала кад год сам могла, деду сам брисала и подизала кад падне из колица. Његова болест захтевала је ангажовање 24 сата! Некад је Алекса знао да ми каже: 'Јао, баба Снежо, дође ми да одем негде у свет', а ја му онда предложим да изађе негде с друштвом, а ја ћу да га мењам. И тако би понекад било, али нисам могла увек", испричала је ова жена.

Алекса је од таквог живота могао мало да предахне када је било сређено да деда оде у дом, али баба то није дозволила.

"Она се томе успротивила. Стално је било несугласица јер је баба стално наређивала Алекси како треба да ради. Он би је некада послушао, некад би 'пукао', па јој одбруси и излети из куће да се смири. Ја сам три године радила код њих и баба ми је рекла још на почетку: 'Ти си плаћена да радиш, не да ми се мешаш у кућу и да дајеш неке савете'. Нисам смела реч да кажем, зависила сам од тог динара, али у последње време ми је било много жао Алексе. Није било физичких сукоба, али баба је волела да наређује. Кад му каже да је нешто црно, он мора да се сложи, иако је то бело. И уопште цела ситуација је била тешка. Деда је био болестан, пљувао свуд редом, баба недоказана, отац шлогиран, страшно... Алекса, није он заслужио да труне у затвору, али ето шта је урадио. Бог нека ме криви, али ја мислим да је узрок свему што баба није дала деду у дом, да мало олакша ситуацију. И Алекса се ту скроз пореметио јер није видео крај својој муци", испричала је Снежа.

Да подсетимо, Алекса М. је ухапшен због сумње да је у четвртак хицима из дедине ловачке пушке убио оца, бабу и деду. На саслушању је признао злочин, али је рекао да ће одбрану дати накнадно јер је "под великим стресом". Њему је после саслушања одређен притвор до 30 дана.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: