Poznato je da je voditeljka Vesna Dedić bila udata za doktora Srđana Milojevića, s kojom je dobila ćerku Lenku, najveću radost u životu. Ona se školovala u Holandiji, već dugo živi u Americi, a u januaru je proslavila 23. rođendan.

Gostujući u emisiji na "Hype" televiziji Vesna se prisetila svojih početaka, ali i onog o čemu ne priča baš često - braka.

- Dugo sam bila na RTS-u i vodila Jutarnji program sa legendarnim Banetom Vukašinovićem. Ali, kada sam se vratila posle porođaja, više nisam htela da radim jutarnji zato što mi se mnogo svidelo da budem mama, otkrila je.

Foto: P. Mitić

 

 

- Ako imaš malo dete, a radiš jutarnji program, koji je veoma zahtevan, moraš da se osloniš na muža, da imaš dadilje... Ja nisam imala novca za dadilje, a bivši suprug, lekar, radio je u smenama, i nije imao ko da bude sa bebom.

Vesna Dedić otkrila je čime se bavi njen bivši muž, a voditelj ju je podsetio i na jednu njenu staru izjavu:

- Razvela sam se kada sam shvatila da moja ćerka nema brižnog oca, a ja muža koji me voli. Loš brak je voz iz kojeg treba iskočiti, makar polomila obe ruke i noge. Meni su i dalje malo iščašeni kukovi zbog tog skoka, rekla je Vesna.

- Izjavila sam to 2005. Ili 2006. Dvadeset godina kasnije isto mislim. Moj brak je ispričana priča. Već sam rekla novinarima: "LJudi, ja sam stara žena, zaboravila sam da sam se udavala"

Doktora Srđana slučajno je upoznala 1995. godine. Prisetila se i divne pesme "Moj beli labude", uz koju je pitao da plešu.

- I bio je jako zgodan, imao je ovakva ramena,  dodala je.

Foto: ATA images

 

 

Na pitanje šta je naučila iz svog braka, voditeljka je odgovorila:

- Ništa. Stvarno ništa. Možda i jesam, ja se ne sećam toga… Sećam se divnog zabavljanja, ali - venčanje, trudnoća, rađanje, vaspitavanje, briga o bebi, jurenje egzistencije, jedan, drugi, treći posao, razvod... To se sve prebrzo desilo i stvarno se ne sećam.

- Imala sam 35 godina kada sam se razvela, i moj osnovni zadatak bio je da sebi i svom detetu obezbedim egzistenciju. Nisam imala vremena da razmišljam šta bi bilo kad bi bilo, da li ću da nađem nekog boljeg od njega… Nisam čak razmišljala ni o tome šta njemu fali, ali sam znala šta u našem odnosu fali.

- Ja o tom čoveku nikada nikome, a ni javno, nisam rekla ništa loše. Rekla sam da je bio loš naš partnerski odnos. A kada je tako, onda treba da se kaže doviđenja, bilo da je reč o partnerima, mužu i ženi, ili prijateljima. I ja sam rekla doviđenja, otkrila je Vesna.

- Smatram da je život suviše lep i suviše izazovan, i da svako od nas ima kapacitet da od ovo malo života napravi nešto lepo. Ne postoji nijedan razlog da bilo ko trpi da se budi i ide u krevet sa nekim ko mu ne čini život lepim, ko ga ne poštuje i s kim ne vidi smisao buđenja.

BONUS VIDEO: