Iza ovog ambiciozno zamišljenog projekta stoji GFC produkcija i producentkinja Danka Milošević, poznata po filmu i seriji "Vera", te gledanim i hvaljenim dokumentarno-igranim serijalima "Jovanka Broz i tajne službe" i "Drug Marko". Trenutno se piše nova ruka scenarija, a sve se radi uz blagoslov porodice Budisavljević.

Foto: Profimeida

 

Glavnu ulogu je već prihvatila Snežana Savić, koja je igrala Jovanku i u dokumentarnom programu "Jovanka Broz i tajne službe". Na celom projektu kao konsultant radi i Svetko Kovač, scenarista i nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije.

- Imate dobre informacije, ali rano je da govorimo o tom projektu - rekla je za Kurir producentkinja Danka Milošević.

Foto: Profimeida

 

U planu je da se ceo serijal radi sa Amerikancima, a snimanje neće početi pre leta naredne godine. Kastinge za glumce radiće u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Serija će pratiti život Jovanke Broz i posle Tita, a publika će saznati kakav ugovor je odbila da potpiše neposredno pred smrt. Jovanka je rođena 1924. Bila je učesnica Narodnooslobodilačke borbe i supruga predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, a kao prva dama učestvovala je u brojnim međunarodnim posetama, kao i na prijemima značajnih ličnosti koje su dolazile u SFRJ. Bila je akter i svedok brojnih istorijskih događaja... Posebno je zanimljivo kako je ona za relativno kratko vreme od obične radnice u Belom dvoru postala glavna domaćica vile u Užičkoj 15, a zatim i osoba od Titovog velikog poverenja i pomoćnik sekretara u Titovom kabinetu.

Snežana Savić ranije je za medije govorila da je u svojoj karijeri najponosnija na ulogu Jovanke Broz.

Foto: ATA images

 

- Za sada je to kruna moje karijere. To je žena koja je obeležila jednu epohu. Zahtevna je uloga, ima mnogo i Jovankinih savremenika, živih svedoka vremena u kome je ona bila prva dama. Bila je zanimljiva i kao žena i kao vrlo jaka ličnost, ne samo kao pratilja svog supruga. Ona je i sama bila učesnik NOB, imala je čin u vojsci, bila je oficir, major. I sama je bila vrlo zaslužna za poziciju u kojoj se našla - rekla je Snežana Savić.

Informer