Иза овог амбициозно замишљеног пројекта стоји ГФЦ продукција и продуценткиња Данка Милошевић, позната по филму и серији "Вера", те гледаним и хваљеним документарно-играним серијалима "Јованка Броз и тајне службе" и "Друг Марко". Тренутно се пише нова рука сценарија, а све се ради уз благослов породице Будисављевић.

Фото: Профимеида

 

Главну улогу је већ прихватила Снежана Савић, која је играла Јованку и у документарном програму "Јованка Броз и тајне службе". На целом пројекту као консултант ради и Светко Ковач, сценариста и некадашњи начелник Војнобезбедносне агенције.

- Имате добре информације, али рано је да говоримо о том пројекту - рекла је за Курир продуценткиња Данка Милошевић.

Фото: Профимеида

 

У плану је да се цео серијал ради са Американцима, а снимање неће почети пре лета наредне године. Кастинге за глумце радиће у свим бившим југословенским републикама.

Серија ће пратити живот Јованке Броз и после Тита, а публика ће сазнати какав уговор је одбила да потпише непосредно пред смрт. Јованка је рођена 1924. Била је учесница Народноослободилачке борбе и супруга председника СФРЈ Јосипа Броза Тита, а као прва дама учествовала је у бројним међународним посетама, као и на пријемима значајних личности које су долазиле у СФРЈ. Била је актер и сведок бројних историјских догађаја... Посебно је занимљиво како је она за релативно кратко време од обичне раднице у Белом двору постала главна домаћица виле у Ужичкој 15, а затим и особа од Титовог великог поверења и помоћник секретара у Титовом кабинету.

Снежана Савић раније је за медије говорила да је у својој каријери најпоноснија на улогу Јованке Броз.

Фото: АТА имагес

 

- За сада је то круна моје каријере. То је жена која је обележила једну епоху. Захтевна је улога, има много и Јованкиних савременика, живих сведока времена у коме је она била прва дама. Била је занимљива и као жена и као врло јака личност, не само као пратиља свог супруга. Она је и сама била учесник НОБ, имала је чин у војсци, била је официр, мајор. И сама је била врло заслужна за позицију у којој се нашла - рекла је Снежана Савић.

Информер