Javnost je već neko vreme zabrinuta za zdravstveno stanje Selin Dion, koja pati od retkog neurološkog poremećaja, takozvanog sindroma ukočene osobe.

Foto: Profimedia

 

 

Uplakana, crvena u licu, jauče od bola, nesposobna da kontroliše vlastito telo. Desetominutna bolna epizoda prikazana je u novim scenama dokumentarnog filma u kojem je slavna pevačica otkrila detalje mučne bitke s bolešću, piše Daily Mail.

Kanadska pevačica prikazana je kako dahće dok medicinski stručnjaci pokušavaju da ublaže bolne grčeve mišića, a kamera snima mučne scene.

Selin dobija sprej za nos, koji se obično koristi za lečenje klaster napada kod osoba koje pate od SPS-a (stiff person syndrome).

Potresna borba muzičke superzvezde s bolešću biće prikazana u dokumentarcu “I Am: Céline Dion”, koji će se emitovati na platformi Amazon Prime.

FOTO: Printskrin Jutjub Entertainment Tonight

 

Na novim snimcima prikazani su trenuci najveće zdravstvene krize. Pevačica bespomoćno gleda dok je lekari nežno smeštaju u udoban položaj i proveravaju vitalne organe. Sve to vreme njene bose noge ostaju ukočene.

Nakon što joj je pružena pomoć, pevačica konačno može da sedne uspravno i da se pokrije ćebetom pre nego što je pred kamerama priznala da joj je neprijatno zbog gubitka kontrole nad svojim telom.

– Svaki put kad se ovako nešto dogodi, osećaš se tako posramljeno i tako, kao, ne znam kako to da opišem... znate, kad ne možete da kontrolišete vlastito telo – rekla je.

Selin se slomila pred kamerama priznajući da nije odustala od nastavka svoje karijere, ako to bude moguće u nekom trenutku u budućnosti.

– Još uvek sebe vidim kako plešem i pevam. Uvek nađem plan B i plan C. To sam ja.  Ako ne mogu da trčim, hodaću. Ako ne mogu da hodam, puzaću. Ali neću stati. Neću stati – poručila je.

Hello