Fudbalska reprezentacija Slovenije nije uspela da savlada protivnike, ali je uspela da pobere simpatije velikog broja ljubitelja dobrog fudbala.

Jedan od najboljih igrača, golman Jan Oblak nije samo tema slovenačkih medija, već se o njemu mnogo puta pisalo i u Srbiji. Prošle godine se saznalo da je u vezi sa našom teniserkom Olgom Danilović. 

NJihova ljubavna priča je predivna, a Olga je svom momku pružila podršku nakon izgubljenog meča kada je okačila fotografiju svog momka dok brani, a uz nju je stajala dva emotikona, koja su govorila o tome koliko je Olga ponosna na svog momka.

 

 

Ovo su neke zanimljive činjenice o budućem srpskom zetu Janu Oblaku.

Rođen na Božić

Jan Oblak rođen je na Božić 1993. godine u Škofja Loki i potiče iz sportske porodice. Ono što retki znaju je da mu je majka rodom iz Republike Srpske, bila je rukometašica i zove se Stojanka, otac Matjaž je golman lokalnog kluba Šenčura.

Jan ima i stariju sestru Teju koja je takođe igrala za reprezentaciju Slovenije. 

Još kao mali Jan je počeo da trenira fudbal i mnogi su odmah videli da je veoma talentovan. Prvi put je na teren izašao sa šest godina i već posle četiri postao deo ekipe Olimpije iz LJubljane. Tadašnji trener Zoran Matović znao je da je pred njim blistava fudbalerska karijera.

 

 

Od 16 godine profesionalac

Profesionalnu karijeru započeo je sa 16 godina i 2010. otišao u Benfiku, u transferu koji je iznosio 4.000.000 evra. Samo četiri godine kasnije Jan Oblak prelazi u Atletiko iz Madrida, gde godišnje zarađuje više od 20.000.000 evra - piše Gloria.

- Sećam se da sam kao dečak oponašao tatu. Bacao se po terenu kao i on.

 

 

Zbog njega sam želeo da postanem golman i na kraju sam uspeo - otkrio je svojevremeno Jan Oblak.

Jan se bavi i drugim sportovima poput košarke, voli da vozi bicikl, igra bilijar i druge zanimljive igre. Obožava pse i sam je vlasnik dobermana po imenu Tor.

 

 

U žižu srpske javnosti dospeo je nakon što je obelodanjena njegova veza sa Olgom Danilović. Za njihovu vezu saznalo se prošle godine na Rolan Garosu, a iz dana u dan ta ljubav je sve veća i jača.

BONUS VIDEO:

(Glossy)