Фудбалска репрезентација Словеније није успела да савлада противнике, али је успела да побере симпатије великог броја љубитеља доброг фудбала.

Један од најбољих играча, голман Јан Облак није само тема словеначких медија, већ се о њему много пута писало и у Србији. Прошле године се сазнало да је у вези са нашом тенисерком Олгом Даниловић. 

Њихова љубавна прича је предивна, а Олга је свом момку пружила подршку након изгубљеног меча када је окачила фотографију свог момка док брани, а уз њу је стајала два емотикона, која су говорила о томе колико је Олга поносна на свог момка.

 

 

Ово су неке занимљиве чињенице о будућем српском зету Јану Облаку.

Рођен на Божић

Јан Облак рођен је на Божић 1993. године у Шкофја Локи и потиче из спортске породице. Оно што ретки знају је да му је мајка родом из Републике Српске, била је рукометашица и зове се Стојанка, отац Матјаж је голман локалног клуба Шенчура.

Јан има и старију сестру Теју која је такође играла за репрезентацију Словеније. 

Још као мали Јан је почео да тренира фудбал и многи су одмах видели да је веома талентован. Први пут је на терен изашао са шест година и већ после четири постао део екипе Олимпије из Љубљане. Тадашњи тренер Зоран Матовић знао је да је пред њим блистава фудбалерска каријера.

 

 

Од 16 године професионалац

Професионалну каријеру започео је са 16 година и 2010. отишао у Бенфику, у трансферу који је износио 4.000.000 евра. Само четири године касније Јан Облак прелази у Атлетико из Мадрида, где годишње зарађује више од 20.000.000 евра - пише Глориа.

- Сећам се да сам као дечак опонашао тату. Бацао се по терену као и он.

 

 

Због њега сам желео да постанем голман и на крају сам успео - открио је својевремено Јан Облак.

Јан се бави и другим спортовима попут кошарке, воли да вози бицикл, игра билијар и друге занимљиве игре. Обожава псе и сам је власник добермана по имену Тор.

 

 

У жижу српске јавности доспео је након што је обелодањена његова веза са Олгом Даниловић. За њихову везу сазнало се прошле године на Ролан Гаросу, а из дана у дан та љубав је све већа и јача.

БОНУС ВИДЕО:

(Glossy)