Након што током 120 минута игре нису успели да пробију чврсти словеначки обрамбени зид, били су вештији у извођењу казнених удараца, а јунак је био голман Диего Коста који је Словенцима обранио сва три покушаја с 11 метара.

Оваквим расплетом најсрећнији је засигурно Кристијано Роналдо који је врло лако могао да постане трагичар Португала јер му је Јан Облак обранио пенал у 105. минуту.

На његову срећу, био је прецизнији у распуцавању када је постигао први гол.

Тако ће Роналдо наставити свој пут на такмичењу на којем је срушио многе рекорде, али држи и један негативан. Испливао је податак да је на великим такмичењима чак 60 пута пуцао из слободног ударца, а постигао је само један гол! Једноставна математика доводи нас до чињенице да је 59 пута промашио гол, а само против Словеније то је учинио три пута и то из веома добре позиције.

Ово је податак који звучи уистину нестварно и невероватно је да му то у репрезентацији годинама толеришу јер је промашио чак 59 пута док у екипи постоје други врсни извођачи прекида. Упркос свему, нема сумње да ћемо исти сценарио видети и у четвртфиналу, у којем Португалце већ у петак чека моћна Француска...

БОНУС ВИДЕО: