Alkaraz je rođen 5. maja 2003. u Mursiji u Španiji. Još kao mali počeo da igra tenis i brzo je počeo da razvija i pokazuje svoj talenat na terenu. Teniser je već etiketiran kao jedan od najperspektivnijih mladih sportista u svetu tenisa, pošto je osvojio preko 10 titula na nivou ATP turnira pojedinačno, uključujući US Open 2022. i Vimbldon 2023. Alkaraza često porede sa svojim zemljakom i teniserom Rafaelom Nadalom zbog sličnih stilova igre na terenu.

Foto: Profimedia

 

 

Danas Alkaraz nastavlja da privlači pažnju ljubitelja tenisa i stručnjaka, a mnogi predviđaju svetlu budućnost mladom španskom igraču. Ali pored njegovih veština na terenu, navijači širom sveta su se podjednako zainteresovani za privatni život superzvezde, posebno im je zanimljiv njegov ljubavni život. Mnogi žele da saznaju: Ko je devojka Karlosa Alkaraza? 

 

 

Nagađa se da je Karlos Alkaraz trenutno solo, ali ranije je bio povezivan sa atletičarkom Marijom Gonzales Gimenez, piše stylecaster.


Gimenez, koja je iz Alkarazovog rodnog grada Mursije, u Španiji, studentkinja je prava na Univerzitetu u Mursiji. Deleći zajedničku strast prema sportu, Gimenezin Instagram takođe pokazuje da je ona aktivna članica Murcia Club de Tenis, lokalnog teniskog kluba u Španiji.

 

 

Tokom svoje veze, kako se priča par je odlučio da svoj ljubavni život drži dalje od očiju javnosti. Međutim, fanovi su uspeli da im uđu u trag kada se na teniserovom Instagram profilu pojavio snimak na kojem se  Gimenez i Alkaraz grle. 

Podsetimo se i teniserovog u intervjua za Vogue u februaru 2023, kada je on pričao o tome da je prekinuo emotivni odnos sa sportistkinjom.

- Teško je naći osobu koja može da podeli sve stvari dok ste vi uvek u različitim delovima sveta - izjavio je Karlos.

 

 

On se u intervjuu osvrnuo i na svoje posete psihoterapeutu i tako naglasio koliko je za njega važna briga o mentalnom zdravlju. 

Ostaje nedomica da li su njih dvoje i dalje u emotivnom odnosu, ali prema pisanju The Sun, nagađa se da će ga ona pratiti na Vimbldonu.

BONUS VIDEO: