Jedan Japanac je privukao veliku pažnju jer je oženio omiljenog virtuelnog lika - lutku iz video igrica koje stalno igra. Bizarnosti se dešavaju uvek, ali jedna u nizu šokirala je ljude kada je muškarac star 35 godina odlučio da svoj život podeli sa - izmišljenim, virtuelnim karakterom.

I dok njegovi vršnjaci planiraju realna venčanja i porodice Ahiko smatra da mu Hatsuna Miku - 2D lik iz čuvenih igara može pružiti svu sreću i ljubav koje traži. Kaže da ga je Miku izvukla iz teške depresije u koju je upao nakon problema na poslu.

Izmišljeni lik i softver u vidu lutke sa dugom plavo-zelenom kosom šljašteće nijanse, zarobila je Ahikovo srce zauvek.

Pošto njegovu suprugu zna ceo Japan, a on je u trenucima očaja zbog posla tražio neki vid razonode i bega od stvarnosti, ona je naišla kaže u pravom trenutku u njegov život.

- Bilo je teško priznati samom sebi da su se osećanja javila. Nikada nisam bio u vezi sa realnom ženom niti me je to interesovalo  U školi nisam bio popularan pa sam odustao od braka - navodi on u jednom intervjuu za strane medije.

Kondo je još jedan među hiljade svojih sunarodnika koji su odlučili da šansu za brak daju ovoj lutki. On se zakleo na večnu ljubav pred nekoliko gostiju, izrekavši zavete.

- Hatsu za mene nije samo karakter iz video igara, ona mi je sačuvala život. Nikada se nismo poljubili u životu pre venčanja - kaže on.

BONUS VIDEO:

(Srećna republika)