Balkanska zvezda je ovaj put osetila potrebu da prokomentariše gostovanje muftije, Abdulaha Numana, koji je bio gost kod Jovane Jeremić u jutarnjem programu.

 Abdulah Numan, muftija srbijanski i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, progovorio je u emisiji šta je islam, a svojim izlaganjem je razrešio brojne predrasude koje se pogrešno vezuju za islam.

Foto: Instagram printskrin/ karleusastar

 

Jelenu je dotakao govor muftije o njegovoj supruzi, pa je pokazala oduševljenje tako što je podelila video Abdulahovog gostovanja na Instagram profilu. Osetila je potrebu i da se zahvali Jovani za fenomenalno kreiranu emisiju i pozvala ostale medije da više rade na edukaciji i razbijanju pogrešnih uverenja o ovoj monoteističkoj religiji.

- Kod Jovane Jeremić gost je bio izuzetno pametan, blag i interesantan za sluđanje, propovednik islamske vere. Islam je, ko je čitao, duboko filozofska religija, religija mira i potenciranja ljudskih vrednosti. Postovanje prema ženama i pogotovo njegovoj ženi koju je ovaj gospodin iskazao u emisiji me je duboko dotakla. Način na koji je opisao ponositost svoje žene i njenu integraciju sa pravoslavnom okolinom, doveo me je skoro do suza. Divno. Samo ekstremizam u islamu zabrađuje i sputava žene. Pravi islam je religija ogromne ljubavi i poštovanja prema ženama.. Razumevanje religije i edukacija u medijima na ovu temu je nešto što je neophodno. Bravo, Jovana, za današnju emisiju - istakla je Karleuša.

BONUS VIDEO: