Živeo je u trošnoj kući, koju je kasnije renovirao, ali je želeo da ostane autentična.

- Bilo je teških dana, ali se nikad nije gladovalo, nekada se živelo na proji, nekada na kajmaku, nekad na mesu, bilo je svega. U bašti moje majke sve je raslo, paprika, krompir, sve. Mogao sam sve da zidam, ali ovo je nešto što budi uspomene. Kuća je ostala takva kakva je, uradili smo zidove i staze, želim da tako bude, a i dopada se mojim potomcima - pričao je Žika.

Foto: ATA images

 

 

- Ko god želi da prespava ovde, voli da spava u ovom krevetu i ovoj sobi, a najradije i ja, tu sam proveo detinjstvo", rekao je Žika jednom prilikom u emisiji "Nećete verovati" - koja se emitovala na Prvoj televiziji.

 

 

U nedavnom gostovanju u emisiji, Nikolić je otvoreno govorio o svojim finansijama i dao savet mlađim generacijama.

Nikolić je objasnio da je tokom godina sam sebi uplaćivao dodatni novac u penzioni fond. Ova odluka mu je omogućila da sada uživa u komfornom penzionerskom životu.

- Baš kada ste spomenuli penziju, hoću da kažem svim mladim ljudima, uspešnim, koji sada zarađuju da ne brzaju za kešom, nego da sve što zarade pošalju u neko knjigovodstvo koje će to plasirati u penzioni fond. Kada dođeš, onda se začude ljudi. Kada sam otišao 2016. godine da proverim kolika mi je penzija, službenik nije mogao da veruje, triput je išao da proverava - započeo je Nikolić tada, pa nastavio:

 

 

- Rekao je da ću imati veliku penziju, pa je opet otišao da proveri. Šta je tu čudno? Tajna je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim. Svi posrgnu za keš, olako ga troše i nekim danima nemaju ni za piće. Najbolje je ovako, imaš sasvim pristojnu penziju. Dosta kolega je tako, dosta su zarađivali, a vreme prođe. Para se lako potroši - rekao je Žika za "Kurir".

(Blic)

BONUS VIDEO: