Ukus sarme je ukus koji se ne zaboravlja. Iako su letnji dani, predlažemo recept za letnju sarmu: 

Potrebni sastojci:

  • 1 kupus
  • 500 g mlevenog mesa po želji
  • 300 g suvih rebara
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 1 kašika mlevene paprike

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Na samom početku je potrebno odvojiti listove, pa prokuvati u slanoj vodi na kratko. Potom, odvojte meso od rebara i sitno iseckajte, 
Kupus odvojte na listove, pa kratko prokuvajte u slanoj vodi. Odvojte dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Sarmu uvijate tako što stavite kašiku fila na ivicu kupusa i formirate sarmu. Dno veće šerpe podmažite uljem.  pa poređajte listove kupusa. U praznine  između stavite kosti od rebara i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte sarmu poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Kada se sarma skuva, dodajte mlevenu papriku. 

BONUS VIDEO: