Укус сарме је укус који се не заборавља. Иако су летњи дани, предлажемо рецепт за летњу сарму: 

Потребни састојци:

  • 1 купус
  • 500 г млевеног меса по жељи
  • 300 г сувих ребара
  • 2 главице црног лука
  • 100 г пиринча
  • 1 кашичица млевеног бибера
  • 1 кашичица соли
  • 2 јаја
  • 1 кашика млевене паприке

Фото: Shutterstock

 

Припрема:

На самом почетку је потребно одвојити листове, па прокувати у сланој води на кратко. Потом, одвојте месо од ребара и ситно исецкајте, 
Купус одвојте на листове, па кратко прокувајте у сланој води. Одвојте додајте млевено месо, црни лук исецкан на коцкице, опран пиринач, со, бибер, јаја и измешајте. Сарму увијате тако што ставите кашику фила на ивицу купуса и формирате сарму. Дно веће шерпе подмажите уљем.  па поређајте листове купуса. У празнине  између ставите кости од ребара и покријте их листовима купуса. Сипајте воду да их прекрије и кувајте сарму поклопљено на тихој ватри око два сата. Када се сарма скува, додајте млевену паприку. 

БОНУС ВИДЕО: