Укус сарме је укус који се не заборавља. Иако су летњи дани, предлажемо рецепт за летњу сарму:
Потребни састојци:
- 1 купус
- 500 г млевеног меса по жељи
- 300 г сувих ребара
- 2 главице црног лука
- 100 г пиринча
- 1 кашичица млевеног бибера
- 1 кашичица соли
- 2 јаја
- 1 кашика млевене паприке
Припрема:
На самом почетку је потребно одвојити листове, па прокувати у сланој води на кратко. Потом, одвојте месо од ребара и ситно исецкајте,
Купус одвојте на листове, па кратко прокувајте у сланој води. Одвојте додајте млевено месо, црни лук исецкан на коцкице, опран пиринач, со, бибер, јаја и измешајте. Сарму увијате тако што ставите кашику фила на ивицу купуса и формирате сарму. Дно веће шерпе подмажите уљем. па поређајте листове купуса. У празнине између ставите кости од ребара и покријте их листовима купуса. Сипајте воду да их прекрије и кувајте сарму поклопљено на тихој ватри око два сата. Када се сарма скува, додајте млевену паприку.