Međutim, gledajući zaradu od učešća na turnirima, ubedljivo je na prvom mestu.

Osvojio je 24 grend slem trofeja, 40 mastersa, sedam završnih ATP turnira...

Postao je profesionalac 2003. godine, a 2008. je kao dvadesetogodišnjak prekinuo dominaciju Federera i Rafaela Nadala i niz od 11 uzastopnih grend slemova na kojima su samo njih dvojica osvajali titule. Titula na Australijan openu bila je prva od 24 na najvećim turnirima.

U narednim godinama je počeo da se izdvaja od drugih, a 2011. godine je definitivno preuzeo teniski tron i zahvaljujući uspehu na Vimbldonu prvi put postao došao do prvog mesta na ATP listi.

U karijeri je Đoković osvojio blizu 168 miliona evra, samo od turnira. Nadal blizu 124 miliona, a Federer nešto manje od 120 miliona evra.

Foto: Profimedia

 

Neverovatna suma, ali to nije sve. Sportisti na najvišem nivou zarađuju ozbiljan novac i van terena zahvaljujući brojnim sponzorima i reklamama koje rade, ali i privatnim biznisima.

Takav je slučaj i sa Đokovićem, koji, prema procenama na tom polju nije dobar kao Federer i Nadal. U svakom slučaju, daleko od toga da se radi o slaboj zaradi.

Prema procenama, Đoković je van terena zaradio oko 312 miliona evra.

Dakle, Novak Đoković je tokom 21 godine duge karijere zaradio oko 480 miliona evra.

Foto: Profimedia

 

Novak je ulagao u nekretnine koje sada poseduje na raznim stranama i državama sveta. Procenjuje se da je u njih uložio 21 milion evra.

Takođe, prema određenim informacijama, iako je izvesno da je zaradio više novca, "vrednost" srpskog tenisera procenjuje se na 240 miliona evra.

BONUS VIDEO:

(Kurir)